tiistai 7. tammikuuta 2014

Melonta 26.12.2013 180/13




Tapaninpäivän melonta, viisi kajakkia.





Jäät lähtivät Vesijärvestä! Melontakausi käynnistyi uudelleen

KOTIMAA 



Lahden Vesisamoilijoiden melojat pääsivät vesille tapaninpäivänä.
Kuva: Väinö Lahti

Lahden Vesisamoilijoiden melojat luulivat jo melontakauden päättyneen tältä vuodelta, kun he yllättäen pääsivät vesille tapaninpäivänä. Jäät olivat lähteneet Vesijärvestä tälle vuodelle toistamiseen.
Melontaneuvos Jorma Honkalan mukaan melojat ovat päässeet Vesijärvelle joulukuun lopussa ennenkin, viimeksi uudenvuodenaattona 2011. Hän ei kuitenkaan muista toista kertaa, että järvi olisi ehtinyt jäätyä ja sulaa saman kuukauden aikana.
- Kun Vesijärvi jäätyi 5. joulukuuta, kaikille oli selvä, että kausi loppui. Tämä on kuntourheilijalle otollista aikaa, Honkala sanoi.
Kuusi melojaa lähti liikkeelle keskipäivällä Kahvisaaren rannasta. Osalle riitti kierros lähisaarissa Mukkulan leirintäalueen rantavesissä. Toiset jatkoivat matkaa Isosaareen asti. Saarta ei kuitenkaan päässyt kiertämään kokonaan, sillä jäätä on yhä matalissa ja suojaisissa paikoissa.
Tempaus keräsi rannoille myös yleisöä, sillä Vesisamoilijat oli mainostanut sitä Facebook-sivullaan.
Honkalan havaintojen mukaan Vesijärvi ehti olla jäässä lähes kolme viikkoa. Ilmatieteen laitos ennusti torstaina, että lämpötila pysyisi plussan puolella aina uudenvuodenaattoon asti.
Melojat aikovat jatkaa kauttaan niin kauan, kuin sää sallii.
- Uudenvuodenaattona on tarkoitus lähteä melomaan taas yhdessä ryhmässä. Sitä ennen kukin meloo oman aikataulunsa mukaan.
Honkala muistuttaa, että tähän aikaan vuodesta vesille kannattaa lähteä vain, jos on kokenut meloja. Kokeneetkin pysyvät lähellä rantaviivaa.
- Lisäksi varusteiden pitää olla säähän sopivat. Ote lipsahtaa kanotissa helposti.


ESS
  • Antti Mäntymaa


Ei kommentteja: